Dagje Maastricht

Er is een hoop te zien en te beleven in Maastricht. Dus kom samen met familie, partner of relaties naar het festival en maak er een mooie dag of weekend van.

Rondleiding Fort St. Pieter & Grotten Noord
Stap terug in de tijd en herbeleef de geschiedenis tijdens een rondleiding door Fort Sint Pieter en Grotten Noord. De enthousiaste gidsen nemen je eerst mee op pad langs onder andere de waterput, de schietgaten en de kanonnengalerij van Fort Sint Pieter en ondertussen kun je genieten van prachtige verhalen vol anekdotes en weetjes.
Vervolgens ga je op avontuur in de grotten van de Sint Pietersberg! Geen licht, geen geluid, geen geur, geen straling, geen vervuiling, geen bereik met je telefoon, geen tijdsbesef… In een labyrint van ooit meer dan 20.000 gangen neemt een professionele gids je mee ondergronds waar in de gangen namen en tekeningen opduiken van mensen die hier enkele honderden jaren geleden dag in dag uit werkten. Een belevenis die je niet wilt missen, maar durf en fantasie zijn vereist!

Stadswandeling met gids:
Een stadswandeling onder leiding van een gids is een echte aanrader. Verhalen, anekdotes en weetjes brengen de geschiedenis van de stad tot leven. De gids voert je langs mooie plekjes in de binnenstad, zoals het Stokstraatkwartier, het Onze Lieve Vrouweplein met de basiliek, de stadswallen, het park, het Jekerkwartier en het Vrijthof met de monumentale kerk St. Jan en de basiliek van St. Servaas.

Arts and Heritage Tour
Neem een kijkje achter de gevels van de Universiteitsgebouwen en ontdek deze monumentale panden met bijzondere kunstwerken. De Universiteit Maastricht is gevestigd in een aantal bijzondere gebouwen in de stad, met ieder hun eigen karakter en sfeer. Achter de gevels van deze gebouwen zijn bovendien unieke kunstwerken te bezichtigen. Onder begeleiding van enthousiaste studenten van de Universiteit Maastricht of VVV-gidsen passeren prachtige muurschilderingen, standbeelden, schilderijen, reliëfs, gedenktekens en beeldhouwwerken de revue!

Rondvaart op de Maas
De vijf passagiersschepen van Rederij Stiphout verzorgen een groot aantal lijndienst boottochten. Deze variëren van een korte rondvaart op de Maas tot een complete dagtocht naar Luik. Of van een brunch boottocht op zondagmorgen tot een sfeervolle Saturday Night Dinner Cruise. De mogelijkheden zijn legio, maar voor allemaal geldt: met een tocht over het water ben je er echt even helemaal uit.

City Code Maastricht
Ga verder waar de zoektocht van Dokter Livingstone is geëindigd. Waan je een weg door Maastricht aan de hand van cryptische aanwijzingen. Loop als een ‘heilige reiziger’ via Maastricht naar Jeruzalem in de Servaas Basiliek, vindt belangrijke aanwijzingen bij een graf in de St.Jan en zelfs een maquette uit het Natuur Historisch Museum bevat een belangrijke aanwijzing! De zoektocht naar de waarheid stuurt je naar de bijzondere hal van station Maastricht, de ‘Vief Köp’ en dwingt je zelfs je te verdiepen in de Franse belegering van Maastricht in 1673. Het is het allemaal waard, als je uiteindelijk het geheim van Julius Caesar weet te ontrafelen. Maastricht zal nooit meer hetzelfde zijn, als je het geheim hebt kunnen ontdekken.

Dossier Flikken Maastricht
Tijdens een spannende tocht door de stad controleer je alibi’s, inspecteer je de plaats delict en verifieer je getuigen verklaringen. Je ontdekt de waarheid achter gevonden brieven en sms-jes. Je speurzin en analytisch vermogen worden danig op de proef gesteld om dader en motief te achterhalen! De moord op de kunsthandelaar is in ongeveer 2,5 uur op te lossen en is geschikt voor iedereen van 8 tot 88 jaar. Het spel is spannend vermaak voor families, vrienden en kleine groepen.

Maasmechelen Village outlet shopping
Maasmechelen Village outlet shopping ligt op het kruispunt van België, Duitsland en Nederland, op slechts 20 minuten van Maastricht. Prestigieuze Belgische en internationale merken zoals Scapa, Furla, Escada, Versace, Calvin Klein Underwear, Villeroy & Boch, The Soc13ty Shop, McGregor, Gaastra, Levi’s, Nike, Petit Bateau, River Woods, Samsonite, Diesel, 7 For All Mankind, Guess, Karen Millen en vele andere, bieden vorige collecties aan, 30 tot 60% voordeliger, het hele jaar door.

Voor meer informatie ga naar http://www.bezoekmaastricht.nl

 

Deze website maakt gebruik van cookies.

Ik accepteer de cookies en ben ouder dan achttien jaar.