Best of Whisky

Wie

Best of Whisky – Jeannette en Ernst Dambrink

Verhaal

Met ruim 1600 soorten Single Malt & Blended Whisky zijn wij een van de grootste whisky speciaalzaken op het internet. Whisky drinken is een genot voor de levensgenieters onder ons. Dat gevoel is voor ons zo waardevol, dat service heel hoog in het vaandel staat. Het team van WhisQy.com staat altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Niets mag het ultieme genieten in de weg staan en dat borgen wij met onze verregaande service. WhisQy.com is ook uw shop voor al uw favoriete andere dranken zoals cognac, rum, wodka, likeur, jenever, port en gin. Met meer dan 5000 dranken een enorm assortiment met enorm veel keuze.

Contact

globe-png-39544  584ac2d03ac3a570f94a666d  580b57fcd9996e24bc43c521

WoW RGB

Wie

World of Whisky – Maxxium Nederland

Verhaal

World of Whisky is het platform van Maxxium Nederland voor de whisky’s in haar assortiment. Denk bijvoorbeeld aan The Famous Grouse, The Macallan, Highland Park, The Glenrothes, The Balvenie, Glenfiddich en Bruichladdich. Hier kunnen zowel de whiskyconnaisseur, als de beginnende whiskyliefhebber terecht voor inspiratie en educatie op het gebied van whisky.  “Whisky is een reis waarvan je de bestemming niet kent” en om iedereen zoveel mogelijk te kunnen helpen en begeleiden tijdens deze reis hebben we een aantal whisky specialisten/Whisky Ambassadeurs die het land ingaan. Naast dat zij van alles over whisky in het algemeen kunnen vertellen, hebben ze ieder hun eigen aantal merken waar ze echt alles over weten. In Maastricht zal Nick Baeyens aanwezig zijn en zal exclusief de producten van Bruichladdich meenemen.

Contact

globe-png-39544  584ac2d03ac3a570f94a666d  580b57fcd9996e24bc43c521

Walraven Sax

Wie

Walraven Sax met de merken Bushmills & The Kraken

Verhaal

Walraven Sax startte haar activiteiten al in 1823 en is daarmee een van de oudste distributeurs in de Nederlandse markt. Wij bouwen in Nederland aan gerenommeerde en wereldwijd bekende kwaliteitsmerken.

Old Bushmills is de oudste distilleerderij met licentie ter wereld. Als één van de weinige mag deze whisky een ‘oer-whisky’ genoemd worden. Tot op de dag van vandaag staat het merk Bushmills bekend om zijn kwalitatieve whisky’s en mooie assortiment samenstelling.

The Kraken rum is een intense, donkere rum en vernoemd naar het mythische zeemonster ‘The Kraken’ dat een schip vol vaten rum tot zinken bracht. Deze premium spiced rum bevat 13 exotische specerijen waaronder kaneel, gember, kruidnagel en gevaar. Heel veel gevaar.

Contact

globe-png-39544

Dutch Whiskyteers

Wie

Dutch Whiskyteers – Lisette van Megen & Peter Ouwens

Verhaal

The Devil’s Cut and The Angels’ Share, quite an amazing pair.

De Whisky Angel Lisette en Whisky Devil Peter die hun passie voor Whisky willen delen met andere Whisky liefhebbers…

Na jaren voor een landelijke Whiskyclub op festivals te hebben gestaan zijn wij in september 2017 voor onszelf begonnen en staan nu met onze privéverzameling op Whisky festivals om zo iedere liefhebber te laten genieten van de Whiskies die wij hebben gekocht vanaf begin 2000 tot heden.

Een verzameling Whiskies die zijn gebotteld vanaf 2000 tot heden en enkele oudere blends uit de jaren 80-90 van de vorige eeuw.

Want Whisky moet je delen met andere Liefhebbers.

Contact

584ac2d03ac3a570f94a666d

Dutch Guts

Wie

Whisky Maniacs – Mario Bouwmeester en Martin Copier

Verhaal

Er is veel meer uit Amerikaans- en Europees eikenhout te halen om whisky mee te verrijken, maar dan moet je wel het eeuwen oude onveranderde proces van rijpen op houten vaten een handje helpen. Dat doen wij met innovatief houtmanagement. Daarom hebben onze verrassende spirits de naam Dutch Guts (Nederlands lef). Dit jaar is de peated Dutch Guts 3 aan onze stal toegevoegd. Daarnaast hebben wij de inmiddels bekende wonder-sticks. Hiermee kan je een matige fles whisky zelf een boost geven.

Tot ziens in Maastricht!

Contact

globe-png-39544  584ac2d03ac3a570f94a666d

Collage nosing

Wie

Natural Mood Makers – Whisky Nosing Contest

Verhaal

Natural Mood Makers levert professionele geursystemen voor geurmarketing in de detailhandel en verbetering van de luchtkwaliteit in de gezondheidszorg en op kantoor. Dit doen wij uitsluitend met 100% natuurlijke geuren. Tijdens The Spirit of Maastricht verstuiven we een prachtige whisky in onze atomizer-for-home: de ‘Donut’. Het is aan jou om te beslissen welk merk whisky het is. Wie goed heeft geroken maakt kans op het winnen van een flesje van deze whisky. Zorg er dus voor dat je geurreceptoren in topvorm zijn!

Contact

globe-png-39544  584ac2d03ac3a570f94a666d

Real man drink whisky

Wie

Real Men Drink Whisky NL – Paul Nelson

Verhaal

Geboren uit een uit de hand gelopen hobby. Whisky tastings staan #1 bij Paul Nelson en consorten.

De mannen van RMDW NL zijn ook regelmatig te vinden op whisky festivals en vergelijkbare evenementen. Dit jaar staat Paul nogmaals voor jullie klaar voor een gezellig babbel en uitwisseling van whisky verhalen. Bij de Real Men Drink Whisky NL stand kunnen jullie terecht voor de enige echte “Maritime Malt” Old Pulteney. Geniet van hun bekroonde 12yr Single Malt of een van de 4-tal exclusieve  “travel retail” edities die Paul bij zich heeft. Wederom neemt RMDW NL Gerlachus Wiskie mee naar tSoM, als young spirit, young spirit cask strength en… 3jr gelagerd, echte WISKIE!

Ervaar ook de unieke werking van het NEAT glas – the ultimate spirits glass.

Contact

globe-png-39544  584ac2d03ac3a570f94a666d  580b57fcd9996e24bc43c521

Atlasail

Wie

Atlasail

Verhaal

Een zeilschip is de perfecte combinatie van natuur en techniek. Doe daarbij een schepje zeemanswijsheid, een dikke emmer passie voor het varen en een wolkje wind. Zo krijg je Atlasail.be. Er is geen voorafgaande zeilkennis vereist en iedereen is welkom. Globaal kleinschalig en traditioneel bieden wij een ruim aanbod aan onvergetelijke reizen.

Schotse westkust en Hebriden ontdekken met een ontspannende zeilcruise.  Wij nemen u mee in het land van rust en ruimte. Al zeilend voeren wij u door prachtige Lochs, met verrassende vergezichten op de ruige bergen van de highlands. Wij bezoeken de meest beroemde Whisky distilleerderijen op de eilanden Islay en Jura.

Jura // Oban // Lagavulin // Ardbeg // Bowmore // Bruichladdich // Bunnahabhain // Coal Ila // Finlaggan // Kilchoman

Contact

globe-png-39544  584ac2d03ac3a570f94a666d  580b57fcd9996e24bc43c521

Bruichladdich

Wie

Bruichladdich Distillery – Nick Baeyens, BENELUX Brand Ambassador PHD (Progressive Herbridean Distillers)

Verhaal

Nick Baeyens begon zijn carrière in enkele top cocktail bars in België. Daar heeft hij zijn liefde voor kwalitatieve spirits ontdekt. Na het winnen van een gerenommeerde whisky cocktail wedstrijd werd Nick bekend om zijn intuïtieve cocktails en een stijl waarbij de client, de spirit en het moment centraal staan.  Nick is zich gaan specialiseren in cocktails op basis van wilde kruiden en is vrij snel beginnen samenwerken met de Bruichladdich Distilleerderij die ook een gin maakt op basis van wilde kruiden, namelijk The Botanist Gin. Eenmaal Nick de distilleerderij had bezocht wist hij dat hij op zijn plaats was terechtgekomen. De onbegrensde liefde voor vakmanschap, de vooruitstrevende aanpak en de logische, maar gewaagde filosofie van de Bruichladdich distilleerderij hebben ervoor gezorgd dat Nick Baeyens met passie het woord verspreid van deze unieke, spraakmakende distilleerderij. Deze tasting is zowel voor de amateur of ervaren whisky liefhebber een ‘Must visit’!

Contact

globe-png-39544

Walsh-Whiskey

 

 

Wie

Disaronno International / Walsh Whiskey

Verhaal

Disaronno International b.v. te Amsterdam, is een volle dochter van het Italiaanse Illva Saronno S.p.A., de fabrikant van onder andere de internationaal beroemde likeur Disaronno. Disaronno International B.V. is onder andere verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van diverse alcoholische dranken, waaronder de Whiskey van Walsh Whiskey Distillery (The Irishman en Writers Tears).

Contact

globe-png-39544

Eunan Ryan outside the Beggars Bush public house.

 

Wie

Eunan Ryan van Jack Ryan Whiskey Co, Jasper Hack en Binie Hermans van WorldWide Spirits

Verhaal

Onze merken vertellen ieder hun eigen verhaal maar ze delen allemaal de passie van het ambachtelijk produceren volgens lange tradities. Wij willen deze mooie producten dichtbij brengen om Nederland te laten genieten van deze bijzondere dranken.

Eunan Ryan, van Jack Ryan Whiskey Co, komt special naar de The Spirit of Maastricht om het verhaal achter hun mooie whiskeys te vertellen. Eunan heeft een zeer goed ontwikkelde Finisher’s touch en neemt natuurlijk zijn laatste casks mee: Toomevera en Haddington finish maar ook de eerste release van single cask Heytesbury Rum. Deze rum is 15 jaar gerijpt op  Bourbon vatten.

Andere spirits die we presenteren zijn de Ierse Whiskeys van Knappogue Castle, Clontarf 1014, Jefferson’s Reserve Cask Bourbon, Bastille Single Malt French Whisky en Bareksten Botanical Gin en Aquavit.

Contact

globe-png-39544  584ac2d03ac3a570f94a666d  580b57fcd9996e24bc43c521

Naast die geweldige ambassadors zijn de volgende standhouders, whisky importeurs en handelaren, ook aanwezig:

 

 

Bacardi Ned. Whisky Portfolio

Aberfeldy 12

Craigellachie 13

Aultmore 12

Royal Brackla 12

The Deveron 12

Dewar’s 12

 

Bottle Business

Hyde Irish Whiskey

Tres Hombres Rum

 

Haromex Development

Journeyman Corsets Whiskey

Journeyman Featherbone Bourbon

Journeyman Last Feather Rye Whiskey

Journeyman Not A King Rye Whisky

 

Helvetia Spirits

Säntis Malt

Langatun Distillery

Danica Whisky

Lakes Distillery

Glann ar Mor Distillery

 

Maastricht Whisky (van Eys)

Van Eys Maastrichtse whisky en – gin

 

Nolet Family distillery

KETEL 1 jenever

Nolet’s Gin

Ketel One Vodka

 

Usquebaugh Society

Vereniging van whisky liefhebbers. Bij deze stand is altijd wel iets bijzonders te proeven

 

Whisky Passion

Het toonaangevende whisky magazine in Nederland

 

Whiskyplan.nl

Een nieuwe Nederlandse distilleerderij Nederlandse whisky met Schotse allure. Een Whiskyplan waar jij aan mee kunt doen!

 

WorldWide Spirits Nederland

Bastille Single Malt

Clontarf 1014 Classic Blend Irish Whiskey

Jack Ryan Irish Whiskey

Knappoque Castle

Bareksten Botanical Gin

Jefferson’s Reserve Cask Bourbon

 

Zuidam Distillers

Millstone Malt Whisky gerijpt en gefinished op Olorosso sherry vaten en French oak en Millstone Rye Whisky Zuidam Oude Genever 3 jr. en Zuidam Korenwijn 5 jr.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Ik accepteer de cookies en ben ouder dan achttien jaar.