Programma

Het internationale whisky & spirits festival “The Spirit of Maastricht” wordt georganiseerd om je kennis te laten maken met whisky en premium spirits in al haar vormen en uitingen. In een proefsessie van 3 uur kun je alle gepresenteerde whisky’s proeven en hier met deskundigen over praten en zo uw kennis van whisky en spirits vergroten. Het programma van “The Spirit of Maastricht” is opgebouwd uit twee sessies.

Zaterdag 26 oktober 2019

Middag sessie van 13.00 uur tot 17.00 uur, proeven tussen 13.30 en 16.30 uur
Avond sessie van 19.00 uur tot 23.00 uur, proeven tussen 19.30 en 22.30 uur

Inbegrepen extra’s
– Glencairn tasting glas met The Spirit of Maastricht logo. Collectors item!
– Brochures en ander materiaal met veel informatie over whisky en spirits, inclusief ruimte voor tasting notes
– 
Een fantastische locatie in het centrum van Maastricht waar je kan genieten van de whisky’s

Nosing en tasting informatie

Bij binnenkomst ontvang je een mooi en met het logo van “The Spirit of Maastricht” ingegraveerd “Glencairn” glas. Dit authentieke “nosing and tasting” glas gebruik je om bij de vele stands de gratis whisky’s met kleine slokjes te proeven en kennis te maken met de vele smaken en soorten die whisky rijk is. Deze slokjes worden in het Schots “drams” genoemd. Er is volop water beschikbaar om te drinken en de glazen mee te spoelen.

De importeurs en whisky handelaren hebben vanwege het zelfregulerend karakter van de industrie, besloten om drie uur van de vier uur durende sessie de bezoekers drams te schenken. Dit vanwege het feit dat alle organisatoren van whiskyfestivals onder controle staan van de Stichting Alcohol Preventie om alcohol misbruik tegen te gaan.

Bij “The Spirit of Maastricht” betekent dit dat bij de middagsessie drams worden geschonken tussen 13.30 en 16.30 uur en bij de avondsessie tussen 19.30 en 22.30 uur. Dus vanaf een half uur na binnenkomst en een half uur voor einde van de sessie. Wij verzekeren de bezoekers echter dat er in deze twee korte perioden er genoeg te beleven valt in de locatie.

“The Spirit of Maastricht” is genieten van een variëteit aan whisky’s van bekende nationale en internationale importeurs en distilleerderijen.

Tickets voor de Spirit of Maastricht 2019 zijn nog niet te koop. Wilt je op de hoogte gehouden worden wanneer er weer kaarten beschikbaar zijn? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Inschrijven nieuwsbrief  

Deze website maakt gebruik van cookies.

Ik accepteer de cookies en ben ouder dan achttien jaar.